Geen gipsvluchten meer voor wintersporters

0
151

Vanaf deze winter zullen er geen gipsvluchten meer landen op Rotterdam The Hague Airport. Jaarlijks werd de eerste gipsvlucht van het seizoen met veel pers aandacht binnen gehaald. Tyrol Air Ambulance, de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij die de vluchten uitvoerde, stopt met de dienst.

Het is voor de Tyrol Air Ambulance, niet meer rendabel. De meeste verongelukte wintersporters worden met gewone vluchten, ambulances of speciale taxi’s thuisgebracht. Om met een gipsvlucht mee terug te gaan, moest vaak gewacht worden tot er voldoende gewonden waren om een vlucht in te zetten.

Vanuit Frankrijk waren er de afgelopen 4 jaar al geen gipsvluchten meer, dat heeft niemand opgemerkt.

We zullen het nieuwsbericht “Eerste gipsvlucht de winter geland in Nederland” niet missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here