Lokale held Fereirra wint X Games Aspen Ski Superpipe

0
3578
X Games Aspen 2019 - Superpipe Skier Ferreira

Donderdag zijn de X Games 2019 begonnen op Buttermilk Mountain in Aspen Snowmass. De 23ste editie is een van de belangrijkste wintersport evenementen van het jaar met snowboard, ski wedstrijden.

Op de eerste dag kwalificeerden Sven Thorgren en Takeru Otsuka zich voor de Big Air finale van vrijdag.

Na het succesvolle jaar 2018, inclusief Olympisch goud, had Cassie Sharpe nog 1 gouden medaille die ze miste: X Games Aspen-goud. De Canadese skiester behaalde haar doel door als eerste te eindigen bij de Dames Ski Superpipe. Cassie eindigde voor Kelly Sildaru met een score van 94 punten. Haar run bestond uit back-to-back 900s en een leftside 1080 op de laatste wall. Rookie Rachael Karker pakte het brons.

Met vrienden en familie aan de rand van de coping, werd lokale held Alex Ferreira de winnaar bij de Heren Ski Superpipe. Na de eerste run stond hij al bovenaan, maar zijn derde run was uiteindelijk zijn beste met een rightside double cork 1260, naar een leftside double cork 1080 en zijn signatuur double flatspin op de laatste wall. Voor het eerst sinds 9 jaar won een lokale skiër de gouden medaille. De winnaar van vorig jaar, David Wise, pakte zilver, voor Nico Porteous.

Het laatste onderdeel van de eerste dag was de dames Snowboard Big Air finale. X Games rookie Laurie Blouin liet zien dat haar zilveren Olympische medaille geen verassing was. De 22-jarige Canadese won voor Zoi Sadowski-Synnott en snowboard veteraan Jamie Anderson. Blouin landde een frontside 900 en een cab double underflip voor een totale score van 77.00.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats jouw reactie!
Vul je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.